1000 София, пл. Славейков 2, вх.Б, ет. 2, ап. 3
Тел:+359-2-986-12-12
Факс:+359-2-986-12-12
Работно време на офиса:
Понеделник - Петък: 10.30 - 13.30 14.30 - 18.00
Събота: 11.00 - 16.00
email:office@spatia-tour.com

Най-доброто от КЕНИЯ, ТАНЗАНИЯ и ЗАНЗИБАР


Елитен обиколен тур - сафари в Кения и Танзания, съчетан с кратка екзотична почивка на о. Занзибар


13 Дни
самолетна екскурзия

НАЙРОБИ - САМБУРУ – МАУНТ КЕНИЯ – МАСААЙ МАРА – СЕРЕНГЕТИ - ЕЗЕРОТО ВИКТОРИЯ  КРАТЕР НГОРОНГОРО – ЕЗЕРОТО МАНЯРА  - АРУША – ОСТРОВ  ЗАНЗИБАР

ВСИЧКИ предложени в офертата екскурзии по изпълнение на маршрута и програмата СА ВКЛЮЧЕНИ в пакета и НЕ се заплащат допълнително на място!

Екскурзията се предлага освен цялостно, така и частично, тоест на модули:
Модул А: само Кения НАЙРОБИ – САМБУРУ – МАУНТ КЕНИЯ – МААСАЙ МАРА
Модул Б: Танзания ЕЗЕРО ВИКТОРИЯ – СЕРЕНГЕТИ – НГАРАНГАРА – ЕЗЕРО МАНЯРА – АРУША
Модул В: остров ЗАНЗИБАР
Възможните съчетания са:
Модул А /само Кения/ ,
Модул А + Модул Б /Кения + Танзания/,
Модул А + Модул Б + Модул В /Кения, Танзания и Занзибар/

1 - 2  ДНИ / БЪЛГАРИЯ - КЕНИЯ /: Трансфер от България за Кения /самолетните трансфери може да бъдат осъществени с различни авиокомпании през различни летища/ Обикновено в Найроби се пристига след полунощ на първия ден, след което следва трансфер и нощувка в хотела в Найроби.
На втория ден след закуска кратка обиколка на града с минибус, през която ще усетите атмосферата на този интересен град, станал център на някогашната Британска Източна Африка едва в началото на 20 век. Освен многото зеленина в центъра на града са съчетани колониалната британска архитектура с индо – арабските влияния. Еклектиката, със свое собствено очарование каквото притежава и  навсякъде друтаде в Африка се допълва и от съвременния облик на  бизнес небостъргачите и конструкции в американски и  европейски облик.
Главният обект е посещение на Националния Музей в Найроби. Същият  е известен с експозицията от ценни антропологични находки, важни свидетелства за антропогенезата, намерени на територията на Кения и Източна Африка от известни антрополози като Луис Лики и др.
/черепи, скелетни останки, оръдия на труда на  австралопитеци, Homo habilis, Homo erectus, първите скални рисунки/. Освен това музеят предоставя възможност да се запознаете с бита и особеностите на седемдесетте племена, населяващи територията на съвременна Кения, разделени в три етно-езикови групи: Кушити, Нилотийци и Банту, както и на чудесните рисунки на племена и растения, направени  от Джой Адамсон, авторката на “Лъвицата Елза”. Музеят притежава и богата колекция от птици и животни, населяващи  Източна Африка. Възможност за шопинг. Вечеря в ресторант „Карнивор” /Хищникът/, най-известния и оригинален ресторант в Найроби, където в неограничено количество ще може да консумирате месо от всякакъв вид дивеч. Нощувка в хотела в Найроби.

2-ри ДЕН / НАЙРОБИ – САМБУРУ /: След закуска отпътуване за САМБУРУ, един от най- интересните национални паркове на Кения, разположен на север на границата с голямата пустиня и поради това притежаващ уникален облик на полусухите ксерофитни  зони. Пътьом се минава покрай тучните плантации от ананас, кафе и манго на племето кикую, най- многобройното племе в Кения, излизайки от Найроби, продължаваме на север покрай Маунт Кения минавайки пред Каратина, Ниери и Нанюки. В Нанюки прекосяваме линията на Екватора, където спираме за снимки и за демонстрация, даказващи преминаването от южното в северното полукълбо- Късен обяд. Настаняване в ложата в Самбуру и кратка почивка. Следобедно сафари в  резервата Самбуру – Шаба. Вечеря и нощувка в ложата.

3-ти ДЕН / САМБУРУ - МАУНТ КЕНИЯ /:  Сутринта сафари в националния парк Самбуру край реката Уасио Ниро /Кафявата река/ по време на което ще може да видите голяма част от едрите бозайници и птици на африканската екваториална фауна – слонове, лъвове, леорпарди, гепарди, жирафи, щрауси,  както и видове, типични за този резерват като зебрата на Греви, геренук – «антилопата- жираф», мрежест жираф, антилопата дик дик и др.Трансфер до подножието на МАУНТ КЕНИЯ, настаняване в ложата и релакс. В комплекса ще може да релаксирате, да се насладите на  прекрасни пейзажи и на диви животни като маймуните – източноафрикански  колобус, бабуини, антилопи – импала  и кралския жерав, които са в  непосредствена близост до вас, както и да видите /ако желаете/ сиропиталището за диви животни в самия комплекс, където особени мерки се предприемат за реинтродуциране на изключително редкия вид антилопа – бонго. В сиропиталището ще видите още хипопотам – пигмей,  каракал  /африкански рис/, черен носорог и др.  Обяд, вечеря и нощувка в комплекса.

4- 5 ДЕН / МАУНТ КЕНИЯ – МААСАЙ МАРА/ :  Самолетен трансфер до Маасай Мара – резерват в масайската степ на границата с Танзания, известен с изключителното си фаунистичното си богатство. Резерватът е част от голямата екосистема Серенгети - Масай Мара, вътре в която се осъществяват целогодишно хранителни миграции на огромните стада на антилопи гну и зебри, определяки ритъма на цялата екосистема.
Вторият ден в  Маасай Мара е предназначен за целодневно сафари сред дивите животни на резервата. Ако все още не сте видели всички от Голямата петорка /Big Five/, тук имате най- голям шанс да попълните впечатленията си, но не само това. Впечатляващите стада от антилопи и зебри, съчетанието на природна щедрост и  семплота  ще оставят силен  отпечатък  върху вас. В един от дните /по желание- 30 usd на човек/ се посещава маасайско село, където ще се запознаете с бита на този толкова известен и колоритен етнос на Африка. Маасаите са все още полуномади,  които преди около 500 години идват от долината на Нил, от Судан в търсене на паша за огромните си стада от крави, кози и овце. Живеят извън градовете,  в Маасайската степ – понастоящем разделена от държавите Кения и Танзания, някогашната Маасайланд в рамките на бившата Британска Източна Африка. Най- важните национални паркове – Серенгети – Маасай  Мара и Нгоронгоро са разположени в маасайската степ. Закуски, обеди и вечери, включени в пакета.

6-ти  ДЕН /МААСАЙ МАРА  - ЕЗЕРОТО ВИКТОРИЯ – СЕРЕНГЕТИ/: Пътуващите само на модул А /Кения/ се връщат в Найроби като преминават през впечатляваща Голяма Рифтова пукнатина, в която са образувани вследствие и на активна вулканична дейност ситевма от солени езера – Накуру, Найваша, Натрон, Маняра.
Вечерта взимат полет от Найроби за Европа, респективно България, където се пристига на следващия седми ден.  
За продължаващите на модул Б /Танзания/  тръгваме на запад към границата Исебания, където влизаме в Танзания, минаваме реката Мара и след известно време след като се насладим на невероятните  със своите форми скални масиви слизаме в земята на племето сукума и на бреговете на езерото Виктория. Най- голямото езеро на Африка и второто по големина в целия свят  с площ около 70 000 кв.км/ започва от източната граница на резервата Серенгети  и е  разделено между държавите Танзания, Кения и Уганда. Езерото не е от системата на Рифт Вали и е сравнително плитко за разлика от огромната си площ /до 100 м/. От езерото Виктория водят началото си много реки като реката  Мара /на територията на Танзания и Кения/ и на реката Нил /извираща от страната  на Уганда/. Обширната водна площ формира край езерото основния тип екосистеми край екватора- дъждовната тропична гора /джунгла/ с преобладаващи мангрови многоетажни растения и епифити. Обядът се взима под формата на пикник. /В случай, че сезонни валежи не позволяват да се пътува безпрепятствено до и покрай езерото до Серенгети се стига по друг начин./
Пристигане в Серенгети, настаняване в ложата. Закуска, обяд и вечеря, включени в пакета.
 
7- ми ДЕН /СЕРЕНГЕТИ/ : Ден за целодневно сафари в националния парк СЕРЕНГЕТИ. Резерватът “Серенгети” покрива повече от 14 700 кв. км площ само от танзанийска страна.  на територията на който са изброени  общо  над 3 милиона животни. Паркът е  разположен на границата с Кения, на територията на която продължава под името Маасай Мара.  Водещ резерват по отношение на организацията на природозащитната дейност, основите на която поставя проф. Бернхард Гжимек , който със своята книга „Серенгети не трябва да загине” го превръща в най- известния в света природен парк. Научният център, разположен в Серонера се подържа от Франкфуртското зоологическо дружество, следващо и развиващо идеите на своя основател. Закуска, обяд и вечеря в ложата.  
 
8 –ми ДЕН /СЕРЕНГЕТИ – НГОРОНГОРО/: След закуска продължаваме на изток, излизаме от Серенгети и продължаваме към кратера на вулкана Нгоронгоро.  Пътьом отбиване при ОЛДУВАЙ – ждрелото, станало световноизвестно с едни от първите находки, свидетелствуващи за произхода и еволюцията на човешкия вид  /Homo sapiens/, открити от антрополога  Луис Лики. Обяд – пикник. След обяд ще може да се насладите на  сафари в кратера Нгоронгоро . Настаняване в ложа край кратера Нгоронгоро или между Нгоронгоро и Маняра.  Вечеря и нощувка  в ложата.
 
9 –ти ДЕН / МАНЯРА – АРУША – ЗАНЗИБАР/: ЕЗЕРОТО МАНЯРА . Едно от най –интересните езера от системата на Rift Valley, гигантската пукнатина на африканския континент вследствие на изливането на вулканична магма преди 3 000 000 години. Езерото се намира на дъното на изгаснал вулкан и е обградено от многоетажна екваториална гора с буйна растителност, което го прави  рай за множество птици: различни видове щъркели и марабу, орли и соколи, пеликани, розово фламинго, дроздове и много още.Тишината е пълна и  се нарушава единствено  от предпазливите движения на животните и птиците. Езерото изобилства и с хипопотами, които излизат да пасат нощно време.  
Трансфер до Аруша откъдето двата модула се разделят.
За пътуващите само  на модул Б /само Танзания/ следва самолетен трансфер от Аруша или Килиманджаро до Найроби или Дар ес Салаам, откъдето вечерта се взима обратно трансконтиненталния полет за Европа, респективно  България. Пристигането в България е на следващия ден.
За пътуващите на модул В /Занзибар/ от Аруша /Килиманджаро/ се взима следобеден полет до остров Занзибар. След пристигане на острова, настаняване, вечеря и нощувка в хотелски комплекс на крайбрежието на Индийския океан.

10-ти – 11-ти ДЕН / ЗАНЗИБАР /: Тези последни дни на екскурзията са предназначени за релаксация на  Индийския океан сред екзотичния рай на прочутия остров Занзибар, понастоящем част от Танзания. Славата на Занзибар датира от древността, когато е бил известен като острова на подправките.В 19 век става център на султаната на Оман и Мускат, от който се управлява цялата ивица от Сомалия до Мозамбик. Освен с плантациите за джинджифил, обаче, търговията със слонова кост и злато, добива и печална известност като най-голямото пристанище, от където са отплавали уловени от вътрешността на континента  черни роби към всички точки на света. От 1964 влиза в състава на Република Танзания и в момента се нарежда сред най - екзотичните и висококласни туристически дестинации. Богати възможности за различни спортове: сърф, скуба дайвинг и др. По желание посещение на уникалната Жозани Форест, където ще видим ендимичния вид червен колобус.

12-ти ДЕН / ЗАНЗИБАР  - ДАР ЕС САЛААМ - ЕВРОПА /: До обяд релакс в хотелския морски комплекс. Веднага след обяд трансфер до Стоун Таун, главния град на Занзибар. Кратка обиколка с културна програма на града- пазарът за зеленчуци, дворецът на чудесата, робския пазар с катедралата и затвор, в който ще настръхнете от ужасяващите условия, при които са били държани робите след като били улавяни и преди да бъдат продадени.  Трансфер до летището. Следобеден полет за Дар ес Салаам и оттам вечерта се продължава с полет за Европа.

13-ти ДЕН / ТРАНСФЕР ДО  СОФИЯ /:
Транзитно пътуване до София. Край на тура.

! ПУНКТОВЕТЕ НА ТАКА ПОСОЧЕНАТА ПРОГРАМА МОГАТ ДА БЪДАТ РАЗМЕСТЕНИ И ПОДРЕДЕНИ ПО РАЗЛИЧЕН  НАЧИН ПО ВРЕМЕ НА МАРШРУТА НА  КОНКРЕТНОТО ПЪТУВАНЕ
* ЗАБЕЛЕЖКИ:
-  ПОЛЕТЪТ ОТ БЪЛГАРИЯ ДО КЕНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪЩЕСТВЕН  С РАЗЛИЧНИ АВИОКОМПАНИИ ( KLM, KENYA AIRWAYS, TURKISH AIRLINES, BRITISH AIRWAYS, EGYPT AIR ИЛИ ДР.). ЕВЕНТУАЛНИ ТРАНЗИТНИ НОЩУВКИ ПО ТРАСЕТО ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА НОЩУВКА В НАЙРОБИ НЕ ВОДЯТ ДО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАКЕТНАТА ЦЕНА !!!
 - СИСТЕМАТА СЕРЕНГЕТИ  –МАСАЙ МАРА Е ЕДИННА И УНИКАЛНА  ЕКОСИСТЕМА , РАЗПОЛОЖЕНА НА ТАНЗАНИЙСКА И НА КЕНИЙСКА ТЕРИТОРИЯ  В РАМКИТЕ НА КОЯТО СЕ НАБЛЮДАВАТ ЕДНИ ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МИГРАЦИИ НА ОГРОМНИ СТАДА

ЦЕНА НА ЦЕЛИЯ ТУР /А+Б+В/ :                                      4 950 EUR    / 9681,36 лева/

ЦЕНА НА МОДУЛА САМО ЗА КЕНИЯ /А/ :                      3 200  ЕUR    /  6 258, 66 лева/     

ЦЕНА НА МОДУЛИТЕ А+Б /КЕНИЯ + ТАНЗАНИЯ/         4 200  ЕUR   /  8 214,49 лева/

ЦЕНАТА Е РАЗРАБОТЕНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 6 ПЛАЩАЩИ УЧАСТНИКА

РЕГЛАМЕНТИРАНИ ОТСТЪПКИ ПРИ РАННО ЗАПИСВАНЕ:

ДО 310 ДНИ ПРЕДИ ОБЯВЕНАТА ДАТА СЕ ПОЛЗВА 10% ОТСТЪПКА /ПЛАЩА СЕ 90% ОТ ПАКЕТА/

ДО 120 ДНИ ПРЕДИ ОБЯВЕНАТА ДАТА СЕ ПОЛЗВА 5% ОТСТЪПКА /ПЛАЩА СЕ 95% ОТ ПАКЕТА/

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ПЪЛНАТА ПРОГРАМА /ТРИТЕ МОДУЛА А + Б + В/ СЕ ВКЛЮЧВА:
1. Виза  за Кения
2. Виза  за Танзания
3. Двупосочният самолетен билет между България и Кения / Танзания.
4. Вътрешният полет Аруша /Килиманджаро/  – Занзибар – Дар ес Салаам
5. Вътрешният полет от Маунт Кения до Маасаи Мара
6. Дванадесет   нощувки в  висока категория ложи /класа равняващи се на категория пет звезди и четири звезди  в  националните паркове на  Кения и в Танзания във връзка с програмата
-    ЕДНА в подножието на връх Кения
-    ДВЕ в Найроби
-    ЕДНА  в Самбуру
-    ЕДНА  в Нгоронгоро
-    ДВЕ в Маасай Мара
-    ДВЕ  в Серенгети
-    ТРИ   на остров ЗАНЗИБАР , в хотелски комплекс на брега на Индийския океан
Уточнение: С думата “lodges” /ложи/ , първоначално са се означавали хижите построени в резерватите или близо до  тях с приспособления за наблюдение на дивите животни. Ложите възникват най напред в Кения и след това се разпространяват  в Танзания и в другите страни. С годините повечето ложи са се превърнали в хотелски комплекси, славещи се с голям лукс и престиж, с  възможности за релакс, спортни занимания като тенис, голф и др. и с отлична и разнообразна кухня и възможности за  наблюдения и сафарита сред дивия свят , на база пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/:
7. Пълен пансион – три хранения дневно закуска обяд и вечеря /без напитките/, започващи със закуска на втория ден и завършващ с обяд на последния ден в Африка.
8.Транспортът през цялото време на престоя в Кения и в Танзания с  минибуси и джипове 4 x 4 с отварящ се капак за наблюдение на дивите животни. Транспортът включва също така и шофьорите – оторизирани водаче в резерватите , както и таксите за  разрешителните, които се издават специално  за всеки тур;
9. Цялото екскурзоводско обслужване по време на престоя в Кения и в Танзания
10. Входните билети за чужденци в националните паркове и резервати, предвидени в програмата – Маунт Кения,  Самбуру,  Националният музей в Найроби; парка Самбуру, парка Нгоронгоро, парковете Серенгети и Маняра , парка на езерото Маняра.
11.  По една бутилка минерална  вода на ден по време на сафари и ползване на бинокли за наблюдение;
12.Туристическа застраховка с асистанс  “Помощ при пътуване”с покритие 10 000 евро ;
13. Придружител от агенция “СПАЦИЯ ТУР”  -   преводач, организатор и координатор на програмата  

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА: Летищни такси за международните полети /около 310 евро към август 2011 г. /

Забележки:
1. Доплащане при желание за единична стая:  
 1500 евро за целия тур А + Б + В
   850 евро само за Кения /А/
 1200 евро - Кения и Танзания  / А + Б/
2. Деца между 2 и 12 ненавършени години заплащат 65 % от стойността на пакета за  възрастен, като получават допълнително легло в стаята на родителите.

Часови разлики: Часовото време в Кения и Танзания съвпада със зимното часово време  е с един  час назад  спрямо  българското /GMT+2/ .

Данни за страните: РЕПУБЛИКА КЕНИЯ е провъзгласена през 1963 година след получаване на суверенитет от британската корона. Официални езици са английски и суахили. Населението възлизащо на 32 милиона се формира от 70 племена, които са подгрупи на три големи езиково – етнически групи – кушити, нилотики и банту.
Площта на страната е 582 646 кв.км. Най – високият връх е връх Кения /5 199 м.н.в./. Президентска република и народно събрание с петгодишен мандат. Многопартийна система. Основният поминък на страната е свързан със селското стопанство: царевица, кафе, чай, ананас едър и дребен рогат добитък. Голямо значение има туризма, поради славата на Кения да е оазис за много африкански диви животни, живеещи в множеството национални паркове и в същото време заради  луксозните хотелски структури, които правят сафаритата в Кения примамливи и за най – придирчивите вкусове.
ОБЕДИНЕНА РЕПУБЛИКА ТАНЗАНИЯ е обявена през 1964 година след получаване на суверенитет от Великобритания. През 1964 година Занзибар се обединява с Танганайка и така се образува новата държава Танзания.Официални езици са английски и суахили. Населението възлизащо на близо 37 милиона се формира от 120  племенни групи. Площта на страната е 945 100 кв.км. Най – високият връх на Африка се намира на територията на Танзания - връх Килиманджаро /5 895 м.н.в./.Президентска република /специална конституция за Занзибар от 1985 година/, народно събрание, многопартийна система. Подобно на Кения освен земеделието, все по – голямо значение за формиране на БВП има също така и туризма, особено заради известността на националните паркове Серенгети и Нгоронгоро.

Данни за климата: Кения е разделена почти наполовина от екватора, но поради обстоятелството, че точно там се намират високите плата над 2000 м.н.в., където основно е и нашия тур, няма да изпитате дискомфорт от очаквания екваториален климат, т.е. няма я горещата влага, характерна за ниските екваториални височини, нито пък свръхвисоки температури. По-голяма част от програмата преминава в южното полукълбо.По отношение на сезоните, Кения е подходяща за посещение и наблюдение на дивите животни целогодишно. Температурите рядко надвишават 35 градуса по Целзий и много рядко достигат долната граница от 10 градуса по Целзий.
Танзания е разположена в южното полукълбо под Кения и екватора. Климатът в по–голямата част от страната, особено на по-високите места  е приятен целогодишно.
Санитарен режим: Задължително е да се взимат профилактично таблетки против малария. При взимане на тези таблетки /обикновено на седмица по 1 таблетка/ не съществува никакъв санитарен риск. Най-ефективни са таблетките Mephloquine и негови търговски варианти. Те не се продават на територията на България, затова след пристигане в Кения се организира тяхното закупуване  и трябва да се взимат редовно. За организацията и информацията относно приемането на противомаларийните таблетки се грижи придружителя от страна на фирмата.Преди тръгване туристите следва да си закупят и репеленти против комари / комарите са  преносителите на маларийния плазмодий/ като Autan или Off.  

Не се изисква повече сертификат за жълта треска

Местни валути: KSH /кенийски шилинг/: 100  KSH = приблизително на 1,5 usd.
TSH /танзанийски шилинг/ делящ се на сто цента. Около 1000 шилинга се равняват на 1 щатски долар
Джобните пари, които си носите могат да бъдат както в долари, така и в евро. При необходимост се сменят на място в обменните бюра на хотелските комплекси или в градовете.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. В срок не по-късно от 7 дни преди пътуването се предоставя в  писмен вид полезна информация, касаеща всякакви практически детайли относно  пътуването;
2. Отпадане на пътуването може да настъпи само в случаите на форсмажорни обстоятелства или на неформирала се достатъчна бройка плащащи участници; В такъв случай туроператорът връща в пълен размер внесения депозит-капаро, независимо дали е направил или не разходи по пътуването.  
3. При възникнали пречки от обективен характер и независещи пряко нито от туроператора, нито от клиента,както преди, така и по време на пътуването, могат да възникнат  промени в обявената програма  с оглед тяхното преодоляване и оптимизиране на програмата.Туроператорът с тези си действия  се стреми да постигне максимален ефект съобразно  целите на пътуването и поетите ангажименти.
4. Застраховка „Отговорност на Туроператора”. Туроператорът има застрахователен договор-полица  № 1210013150000286993/ 15.08.2012 г. по смисъла на чл.42 от Закона за туризма със застрахователна компания “Армеец”, който покрива отговорността му за причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, при неплатежоспособност и несъстоятелност, и по силата на който застрахователят възстановява платените от Клиента суми по Договора преди започване на пътуването или разликата в случаите, когато по време на пътуването са предоставени само част от услугите, уговорени в Договора, и разходите, свързани с връщането на Клиента до началния пункт на пътуването. Застрахователният Договор е сключен за срок от 16 август 2012 до 15 август 2013 за лимит на отговорност в размер на 500 000 лева при застрахователна премия в размер на 3 300 лева и следва съгласно Закона да бъде продължен един месец преди изтичането му. Договорът и придружаващите го сертификати са на разположение на Клиента. В случай, че Туроператорът не му го представи при поискване  по което и да е време от периода, преди пътуването, Клиентът може да се откаже от това пътуване, без никакви последствия за него.
5. При съставяне на офертата са използвани и снимки от Интернет

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
1. Валиден  паспорт  /за всички/ и едно  фотокопие на страницата със снимката.
2. Формуляр “Набор Данни” /за всички/.
3. Нотариално заверено  родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език /за непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител/. Фирма “Спация тур”, която е и легално бюро за преводи и легализация може да ви извърши услугата по превод и легализиране срещу преференциална такса.
4.  Капаро-депозит – 2500 евро /или 5 000 лева/,  които се внасят при записване. Останалата част от сумата се плаща преди пътуването, но не по късно от 20  работни дни.
Плащанията могат да се извършат по касов или по банков път в евро или в български левове в зависимост от предпочитанията на клиентите.При отказ направен в срок до 2 месеца преди пътуването се връща внесения депозит без неустойки за потребителя.При отказ от екскурзията в срок по-малък  от два  месеца преди датата на заминаване се удържат 50 % от размера на капарото. При отказ в периода между 1 месец и 15 дни преди датата на заминаване се удържат 100 % от размера на капарото. При отказ по- малко от 14 дни преди заминаването се удържат  50 % от размера на цената на екскурзията. С оглед  избягване на неустойки, отказалото се лице може да намери друго на негово място, което да споделя същия интерес към програмата.

Дата на последна модификация на офертата:  20 септември 2010


Дата на съставяне на офертата: 05 септември 2006 г.


ОБЩИ УСЛОВИЯ


Дати на заминаване:
15.11.2013 г.
20.04.2014 г.
15.11.2014 г.

Дата на последна модификация на офертата: 24.09.2012 г.

За записвания и въпроси по офертата, моля попълнете формата по-долу:

Име:


Телефон:


E-mail:


Текст:security code

Моля въведете тук кода, така както го виждате на картинката по-горе!